Aceste pulpe de pui sunt delicioase în combinaţie cu cartofii noi. Toate se fac într-o singură tavă. Este un preparat săţios pe care îl poţi mânca la cină.

Pulpe de pui cu cartofi la tavă - Ingrediente (4 porţii)

1 lămâie
4 pulpe de pui
1 kg cartofi noi
4 crenguţe de rozmarin
1 legătură cimbru verde
2 foi de dafin
ulei
100 g măsline verzi fără sâmburi
sare
piper

Pulpe de pui cu cartofi la tavă - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Tai lămâile pe lungime, în sferturi, şi le aşezi într-o tavă cu pulpele de pui, cartofii noi (curăţaţi sau spălaţi) şi toate ierburile aromatice. Adaugi 1-2 linguri de ulei, condimentezi bine cu sare şi piper, după gust, şi dai tava la cuptor 45 de minute.

Scoţi tava din cuptor. Storci cu grijă feliile de lămâie coaptă, ca să nu te arzi, peste toate ingredientele din tavă, zdrobeşti câţiva cartofi, ca să absoarbă zeama de lămâie.

Adaugi măslinele, amesteci toate ingredientele şi mai ţii la cuptor 15 minute sau până când carnea este pătrunsă, iar cartofii sunt rumeniţi. Scoţi din cuptor şi serveşti pulpele calde.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Pulpe de pui – Reţetă italiană

Pulpe de pui la grătar cu sos de avocado

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Loading...