Cu roşii zemoase de grădină, pulpe fragede şi câteva condimente, ai gata o cină de vară pentru toată familia.

 

Ingrediente

6 pulpe superioare de pui

5 roşii medii

5-6 căţei de usturoi

2-3 linguri ulei

½ legătură pătrunjel

4-5 frunze busuioc

1-2 crenguţe rozmarin

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă zahăr brun, opţional

150 ml supă de pui sau apă

sare

piper

 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Speli pulpele de pui, le ştergi cu un şervet de hârtie şi le asezonezi cu sare şi piper. Ungi un vas cu pereţi înaţi cu puţin ulei, transferi carnea, dai la cuptor 20 de minute, apoi laşi deoparte.

Între timp, încingi restul de ulei într-o tigaie şi sotezi usturoiul zdrobit un minut, la foc mic, Pasezi 3 roşii în blender şi torni sosul în tigaie, presari boiaua şi ierburile aromatice mărunţite, apoi condimentezi cu sare, piper şi, dacă doreşti, cu zahăr brun. Laşi să dea un clocot, apoi stingi focul. Transferi sosul peste carne, adaugi cele două roşii tăiate felii, torni supa de pui sau apa şi mai ţii tava la cuptor alte 30 de minute. Decorezi preparatul după imaginaţie.

FOTO Shutterstock

 

Loading...