Îţi propunem un preparat lacto-vegetarian inedit, dar foarte gustos. Legumele consistente, cremozitatea smântânii, frăgezimea aluatului, toate vor face ca acest quiche să fie noul tău preferat.

 

Ingrediente

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 gălbenuşuri
  • 800 g unt
  • 50 g smântână
  • 1 praf sare

Pentru umplutură

  • 2 artofi mari fierţi în coajă
  • 300 g broccoli
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână lichidă
  • 100 g caşcaval

 

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt şi cu sarea, apoi, încorporezi gălbenuşurile bătute, untul şi smântâna. Dai aluatul la frigider 30 de minute, apoi întinzi o foaie şi o pui într-o tavă rotundă, astfel încât să acopere şi marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc.

Pentru umplutură, cureţi cartofii şi-i zdrobeşti. Tai ceapa julien, o căleşti în ulei şi o pui peste cartofi. Fierbi broccoli în apă clocotită 2-3 minute, îl laşi la scurs şi apoi la răcit, după care îl adaugi în umplutură împreună cu ouăle bătute şi smântâna.

Amesteci totul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi torni compoziţia peste aluat. La final, razi caşcavalul. Dai tarta la cuptor 30-40 de minute, la foc mediu.

FOTO: Shutterstock

 

Loading...