Dacă ai gustat vreodată din deserturile create de Ana-Maria Consulea, unul dintre cei mai titraţi şi talentaţi cofetari români. ei, nu le vei putea uita şi te vei întoarce de fiecare dată la ea. Pentru ca acest chec să-ţi iasă foarte bun, Ana te sfătuieşte: „De câte ori faci un desert trebuie ca ingredientele pe care le foloseşti să fie de bună calitate, să le ţii la temperatura camerei, să ai un cuptor bun şi, mai ales, să urmezi cu stricteţe reţeta“. Cu Ana te întâlneşti, în Bucureşti, la Zexe Braserie, bulevardul Aviatorilor nr. 65.

 

Ingrediente

  • 180 g făină
  • 40 g ulei
  • 140 ml lapte
  • 2 ouă
  • 40 g unt moale
  • 140 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie, după gust
  • coajă rasă de portocală, după gust
  • esenţă de vanilie, după gust
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 praf sare
  • 100 g fructe confiate (caise, goji, stafide, merişoare)

Pentru decor

  • 3 linguri peltea de caise
  • fructe confiate

Amesteci toate ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul, praful de copt şi le laşi deoparte. Separat, combini ouăle bătute cu laptele, omogenizezi şi pui coaja de lămâie, de portocală şi esenţa de vanilie.

Încorporezi ingredientele uscate, amestecând cu un tel. Baţi bine şi torni în fir subţire untul topit şi uleiul.

Tai mărunt caisele confiate şi le amesteci cu restul fructelor, apoi le adaugi în compoziţia de chec şi le încorporezi uşor în aluat.

Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă. Răstorni în ea aluatul şi o dai la cuptor. O ţii 10 minute la 210 °C, apoi încă 25-30 de minute la 160 °C. Îl laşi la răcit. Separat, încălzeşti pelteaua, pe baie de aburi, ungi checul cu ea şi îl decorezi cu fructe confiate.

FOTO: Sorin Stana

Loading...