Reţetă „cartofi prăjiţi la pâlnie„ cu fulgi de ciocolată şi bezele
Vrei un desert bun pe care să îl savurezi în faţa televizorului? Atunci încearcă această reţetă „cartofi prăjiţi la pâlnie„ cu fulgi de ciocolată şi bezele. O sa devină preferata ta!
Reţetă „cartofi prăjiţi la pâlnie„ cu fulgi de ciocolată şi bezele
Ingrediente 8 porţii
- 375 g făină
- 50 g zahăr
- 2 linguriţe praf de copt
- ½ linguriţă sare
- 480 ml lapte
- 3 ouă
- 1 L ulei de gătit sau canola
- 50 g mini marshmallows (bezele)
- 175 g fulgi de ciocolată
Prepară şi: Gogoşi fără lactoză
Mod de preparare
Încălziţi 2 cm de ulei într-o tigaie adâncă până la 175° C.
Într-un bol mare, combinaţi făina, zahărul, praful de copt şi sarea.
Treptat, turnaţi laptele şi ouăle în ingredientele uscate. Amestecaţi sau bateţi până se încorporează complet.
Se toarnă aluatul într-o sticlă curată de ketchup.
O linie pe rând, toarnă aluatul în uleiul fierbinte. Gătiţi timp de 30 de secunde pe fiecare parte. Se scoate din ulei şi se scurge pe un prosop de hârtie.
Într-o tavă pentru cuptor, puneţi cartofii prăjiţi cu pâlnie, bezelele şi fulgi de ciocolată.
Se gătesc timp de 2-3 minute (timpii pot varia în funcţie de cuptor).