Iubeşti gogoşile, dar eşti intolerant la lactoză? Nu-i nimic! Această reţetă este pentru gogoşi fără lactoză de care te vei îndrăgosti şi care nu îţi vor face rău, deloc. În plus, gustul este aproape neschimbat!

Gogoşi fără lactoză

 

Ingrediente pentru 12 gogoşi

 
  • 50 g margarină vegană 
  • 120 ml lapte de soia 
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui, plus 1 litru (4 căni) în plus pentru prăjit
  • 250 g faină 
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • ½ linguriţă sare

Mod de preparare

 
Topiţi uşor untul la foc mediu-mic. Adăugaţi lapte şi 2 linguri de ulei de floarea soarelui şi amestecaţi împreună. Odată combinate, luaţi de pe foc şi daţi deoparte.
Într-un bol separat, combinaţi făina, jumătatea zahărului, praful de copt şi sarea cu o furculiţă. Faceţi o fântână în centru.
Turnaţi amestecul de unt în fântână. Se combină treptat până se formează un aluat gros.
Folosind mâinile, rotiţi aluatul în mici bile plate şi cu degetul mare, apăsaţi o gaură în centrul fiecărei gogoşi. (S-ar putea să fie nevoie să-ţi faci mâinile făinoase pentru această parte pentru a evita să rămâi lipicios!)
Încălziţi litrul de ulei într-o tigaie. Pentru a şti când este destul de cald, prăjiţi un pic de pâine în ulei. Dacă se rumeneşte şi pluteşte în partea de sus, în 45-50 de secunde uleiul va fi gata!
Puneţi uşor gogoşile în ulei folosind o spatulă. Se prăjesc aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.
Transferaţi gogoşile pe nişte hârtie de prospo pentru a înlătura orice ulei în exces. Apoi rostogoliţi într-un bol cu zahărul rămas.
 
 
Loading...