Andrei Ţandără este cunoscut pentru emisiuni pe teme culinare precum „Flavours, 3 bucătari “ şi „Click!Poftă Bună!“, de la Prima TV. În prezent, Andrei creează gusturi şi poveşti în bucătăria Spoonful, prima cantină cu design din clădirea unui sediu de bancă, pe Calea Victoriei din Bucureşti. Dacă doreşti să încerci ceva deosebit, dar foarte simplu, trebuie să prepari acest şniţel de varză!

 

Ingrediente

  • 800 g varză albă
  • 3 ouă
  • ¼ linguriţă boia turcească
  • 2 ramuri busuioc verde
  • sare, piper, după gust
  • făină
  • ulei, pentru prăjit
  • salată mixtă
  • dressing de iaurt

Cureţi varza de frunzele exterioare, o tai în sferturi, apoi în felii groase de un cm, cu tot cu cotor, pentru ca foile să nu se desprindă. Baţi ouăle cu sare, piper, boia şi cu busuiocul tăiat mărunt. Dai fiecare felie de varză prin făină, apoi prin ou. Repeţi operaţia încă o dată.

Prăjeşti şniţelele de varză în baie de ulei, până devin rumene. Le scoţi pe şerveţele absorbante.

Le serveşti pe un pat de salată mixtă sau, dacă vrei, cu un dressing de iaurt.

FOTO: Sorin Stana

Loading...