Andrei Ţandără este cunoscut pentru emisiuni pe teme culinare precum „Flavours, 3 bucătari “ şi „Click!Poftă Bună!“, de la Prima TV. În prezent, Andrei creează gusturi şi poveşti în bucătăria Spoonful, prima cantină cu design din clădirea unui sediu de bancă, pe Calea Victoriei din Bucureşti. Dacă doreşti să transformi clasicul tiramisu, încearcă această varianta delicioasă cu lime.
 
Ingrediente
  •  1 pachet pişcoturi
  • 4 gălbenuşuri
  • 3 albuşuri
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahăr brun
  • 500 ml lapte
  • 2 lime, coajă şi zeamă
Freci patru gălbenuşuri cu trei linguri de zahăr brun până când devin pufoase, apoi adaugi puţin câte puţin mascarpone şi amesteci bine până când se omogenizează compoziţia. Pui zeama de la două lime şi amesteci.
 
Mixezi cele trei albuşuri spumă tare şi o încorporezi în mascarpone uşor, de jos în sus. Înmoi pişcoturile în lapte şi le aşezi într-un vas astfel: un strat de pişcoturi, un strat de cremă, iar un strat de pişcoturi şi acoperi cu cremă, netezeşti şi presari coaja de lime. Dai la rece două ore. 
 
FOTO: Sorin Stana
Loading...