Chef Joseph Hadad, juratul de la „Masterchef“, deţine secretele a peste două mii de reţete culinare, iar bucătăria este laboratorul în care el creează o întreagă lume de miresme şi de culori. Joseph ne-a împărtăşit câteva din tainele „bucătăriei mediteraneene cu gust franţuzesc“ extrem de uşoară şi sănătoasă mai ales a. Am aflat de la el că această bucătărie pune accent şi pe gust, şi pe prezentare. Ingredientele trebuie să fie proaspete şi de bună calitate, iar sosurile să fie preparate numai din legume şi din fructe proaspete. Aşa cum este şi această reţetă de lsashimi de somon.

 

Ingrediente

  • 2-3 fileuri subţiri de somon crud
  • 1 foaie de orez uscată
  • morcov,tăiat julien
  • praz, tăiat julien
  • ceapă chivas
  • castravete, tăiat julien
  • 2-3 frunze de coriandru şi busuioc
  • câteva feliuţe rotunde de ridiche
  • sos de fasole cu ceapă şi ghimbir
  • lapte de cocos
  • un amestec de arahide prăjite în cuptor cu ardei
  • uscat şi zahăr brun
  • sare
  • piper
  • ulei de susan
  • jeleu de ghimbir
  • salată verde

Tai din fileul de somon câteva feliuţe aproape transparente. Pui foaia de orez, 1-2 secunde, în apă la 35-45 de grade. O întinzi uşor pe tocător, o ungi cu lapte de cocos, pui feliuţele de somon pe mijlocul foii, adaugi pe rând câteva feliuţe de morcov, castravete, praz, frunzuliţe de coriandru şi busuioc, amestecul de arahide, sare, piper şi câteva „lacrimi“ de ulei de susan.

Pui într-o formă specială foarte puţin sos de fasole, câteva picături de jeleu de ghimbir şi aşezi deasupra pacheţelul cu somon. Faci un amestec din salată de sezon cu busuioc, ulei de măsline, sare, piper pe care le pui deasupra pacheţelului. Decorezi cu fire de ceapă chivas, felioare rotunde de morcov pe care le dai cu sare şi le mai stropeşti cu câteva picături de ulei de susan.

Text: Maria Belu

FOTO: Sorin Stana

Loading...