Pe lângă tradiţionala pască cu brânză de vaci, prepară şi pasca poloneză cu glazură de ciocolată. O vei prepara la fiecare Paşte de acum înainte.

De ce ai nevoie pentru pască poloneză

Pentru aluat

1 pahar de făină

1/2 pahar de zahăr pudră

1 ou

1/2 pahar de lapte

100 g unt

3 linguri cacao

1 plic praf de copt

Pentru cremă

500 g brânză de vaci scursă

2 ouă

1 pahar de zahăr pudră

1 lingură de făină

100 g stafide

1 plic zahăr vanilat

Pentru glazură

3 linguri de apă

4 linguri de zahăr

3 linguri de cacao

1 linguriţă de unt

 Cum se prepară pasca poloneză

Baţi oul cu zahărul, apoi torni untul topit. Amesteci făina cu cacaoa şi praful de copt. Adaugi laptele peste amestecul cu ou, apoi făina şi mixezi până obţii o compoziţie omogenă.

Pui într-un bol brânza, ouăle, zahărul pudră, zahărul vanilat şi stafidele scurse de apă. După ce ai amestecat, adaugi o lingură de făină şi mixezi până se omogenizează.

Ungi o tavă rotundă cu margarină şi torni 3 părţi din aluat. Torni umplutura de brânză, fără să atingă marginile cratiţei, iar apoi pui deasupra şi ultima parte a blatului. O dai la cuptor şi o ţii 50 de minute, maxim 1 oră.

Pentru glazură, pui ingredientele într-un ibric, pe foc mic şi amesteci până se omogenizează toate. După ce ai scos pasca, o laşi să se răcească, după care torni glazura la temperatura camerei.

Loading...