Franţa şi Belgia îşi dispută paternitatea acestui desert, ambele susţinând că sunt ţara de origine a îndrăgitelor gofre. Se pare că prima reţetă de gofre datează chiar din secolul al XIV-lea. Acum, gofrele sunt pregătite şi savurate întreaga lume. Fie că sunt simple sau cu vanilie, pudrate cu zahăr sau îmbrăcate în ciocolată, stropite cu miere sau cu sirop de arţar, ornate cu frişcă sau cu fructe, gofrele sunt pe placul tuturor. Iată o reţetă de gofre, uşoară şi savuroasă.

Reţetă gofre: Ingrediente

  • 500 ml lapte integral
  • 400 g făină
  • 3 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă extract vanilie
  • 2 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură unt
  • unt pentru uns formele

Reţetă gofre: mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul, extractul de vanilie şi sarea. Adaugi laptele treptat. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt, apoi o încorporezi în amestecul lichid, amestecând cu un tel. Trebuie să obţii un aluat omogen, ca o smântână groasă, dar care să curgă. La final, adaugi untul topit şi răcit. Laşi aluatul de gofre 30 de minute şi omogenizezi din nou.

Încălzeşti bine formele de gofre, le ungi cu unt topit, apoi,  cu un polinic, torni din aluat. Prăjeşti gofrele până se caramelizează uşor.

Le serveşti calde, cu toppingul preferat: zahăr pudră, miere, ciocolată, îngheţată, frişcă, fructe etc.

 

 

 

 

Loading...