Reţeta ideală de dovlecei pane cu sos de usturoi

e40b4d3d30f0d72357d24492c7132ace  fried zucchini mea jpeg

Mâncarea perfectă pentru vară. Dovleceii sunt uşori şi preparaţi pane sunt uimitori duă ce au stat la rece. Poţi prepara acest fel de mâncare în mai puţin de 30 de minute

Ingrediente

2 dovlecei medii

Ulei

100 g făină

2 ouă

5 căei de usturoi

1 iaurt/ smântână

Sare

Piper

Se taie dovlecelul în felii subţiri, fără să se cureţe de coajă. Se aşează pe farfurie, sau pe blatul de lucru,  şi se sărează. Trebuie lăsaţi aproximativ 10-15 minute până ce iese la suprafaţa lor o zeamă, pe care mai apoi o ştergi cu un prosop de bucătărie.

Pentru compoziţie, baţi 2 ouă, pui sare, piper şi făină până ce aluatul devine ca o smântână, la consistenţă.

Se bagă fiecare feliuţă de dovlecel în acest aluat şi se prăjeşte pe ambele părţi, apoi se scoate pe un şervet absorbant.

Într-un bol, se pisează usturoiul, se adaugă sare şi verdeaţă, după preferinţe, se pune iaurtul sau smântâna şi dovleceii se servesc alături de acest sos.

Pofta bună!