Ca să mai testezi şi din alte bucătării, iată o reţetă de ardei umpluţi în stil italian.

De ce ai nevoie ca să faci  ardei umpluţi după o reţetă italiană:

5 ardei graşi mari

450 g cârnaţi picanţi tocaţi

1/2 cană ciuperci, tăiate fin

2 ceşti orez cu bobul lung fiert

2 linguri amestec italian de condimente (busuioc, oregano, rozmarin şi cimbru)

1 lingură pudră de usturoi

1/2 lingură pudră de ceapă

sare

piper negru măcinat

1 1/2 cană brânză rasă

pătrunjel tăiat fin, pentru ornat

Cum prepari ardei umpluţi după o reţetă italiană:

Încălzeşti cuptorul la 175º şi tapetezi o cratiţă. Tai partea de la codiţă a ardeilor, scoţi membranele şi seminţele şi le arunci. Pui ardeii în picioare în cratiţa pregătită.

Într-o tigaie mare la foc mediu căleşti cârnaţii până se rumenesc, 8-10 minute. Adaugi ciupercile şi orezul, apoi amestecul de condimente, pudra de ceapă şi de usturoi, sare şi  piper, după gust şi ½ cană brânză. Amesteci până când brânza s-a topit complet.

Iei cu lingura din compoziţia cu cârnaţi şi umpli ardeii, iar deasupra pui restul de brânză. Dai la cuptor până când brânza s-a topit, 8-10 minute. Asezonezi cu piper şi presari pătrunjel. Serveşti imediat.

Sursa: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/

 

Loading...