Servite simple, cu sos de roşii ori de usturoi, şniţele cu soia pot fi o variantă excelentă pentru persoanele care ţin post.

Ingrediente necesare pentru şniţel cu soia

- un pachet de şniţele de soia
- o linguriţă de sare
- boabe de piper
- o ceapă mică
- doi căţei de usturoi
- două foi de dafin
- un ardei

Ingrediente necesare pentru crustă:

- trei linguri de făină
- o lingură mare de muştar
- sare şi piper, după gust
- patru linguri de apă
- condimente, după gust (sare, praf de usturoi, boia iute ori dulce)

Mod de preparare:

Într-un vas mare, pune bucăţile de soia şi acoperă-le cu apă rece şi o lingură rasă de sare groasă. Lasă-le la înmuiat 20 de minute, iar la jumătatea timpului întoarce-le pe partea cealaltă.

Aruncă apa şi pune-le la fiert. Adaugă în apă sare, boabe de piper, ceapă tăiată feliuţe şi căţeii de usturoi, foi de dafin şi ardei. Acoperă totul cu un capac şi lasă-le să fiarbă 20 de minute.

Când s-au răcorit, presează-le între palme şi lasă-le deoparte, pe un platou.

Prepară sosul din făină, muştar, apă şi condimente. Amestecă bine şi ai grijă ca aluatul să fie mai gros decât cel pentru clătite.

Trece feliile de soia prin sosul respectiv şi prăjeşte-le în tigaie, la foc potrivit, pe ambele părţi.

Serveşte totul cu sos de roşii ori de usturoi sau cu o salată.

Poftă bună! 

Loading...