Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu ţin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce şi de dulce, astăzi vom căuta retete romanesti în cuhniile măcelarilor arădeni. Pentru a afla cum se prepară o ciorbă măcelărească. Reţeta e veche, cam de pe vremea în care Ardealul şi Banatul încă se aflau între graniţele imperiului austro-ungar.

Se pregăteşte din carne şi măruntaie de porc şi se acreşte cu zeamă de castraveţi acri - care, zice-se, trebuie să fie acum atât de acră de să-ţi sară căciula din cap. Nu vei pune sare, dar nişte boia pisată se cuvine!

Ai trebuinţă de (pentru 10 porţii) de: 500 g ceapă, 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă), 500 g ficat de porc, 2 l apă, zeamă de castraveţi în saramură, smântână, boia.

continuarea pe antenasatelor.ro

Loading...