Tort cu smochine şi frişcă
Regăseşte savoarea şi gustul inegalabil al smochinelor şi în această reţetă plină de savoare.
De ce ai nevoie pentru tort
Pentru blat
4 ouă
180 g zahăr
170 g făină
3 linguri ulei
3 linguri apă clocotită
1 linguriţă praf de copt
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură
100 g dulceaţă de smochine
500 g smântână pentru frişcă
200 g zahăr
Pentru decor
100 g nuci mărunţite
sâmburi de rodie, opţional
smochine
Cum se prepară tortul
Pentru blat, baţi 5 minute ouăle cu zahărul. Adaugi făina cernută cu praful de copt, apa clocotită şi uleiul. Amesteci bine toate ingredientele. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie şi coci blatul 40 de minute în uptorul încins.
Între timp pregăteşti crema. Baţi smântâna rece împreună cu zahărul până devine o cremă groasă. Când blatul s-a răcit, îl tai în două şi ungi o felie cu dulceaţa de smochine. Acoperi cu cealaltă bucată de blat, înveleşti tortul în cremă şi-l decorezi cu nuci mărunţite, sâmburi de rodie şi cu smochine. Îl dai la frigider 3 ore.