Tort Pavlova, cel mai apetisant desert

tort pavlova jpeg

Bezelele sunt uşor crocante la exterior şi moi la interior. Sfatul nostru este să încerci şi tu tortul Pavlova cu căpşuni şi zmeură.

Tort Pavlova - Ingrediente

Pentru merengue

4 albuşuri 180 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 linguriţe amidon din porumb 1 linguriţă oţet de mere ½ linguriţă suc de lămâie

Pentru cremă

250 g smântână pentru frişcă

2 linguriţe zahăr pudră

200 g căpşuni şi zmeură

Preparare

Pe o hârtie de copt desenezi cu creionul conturul a două cercuri cu diametrul în funcţie de mărimea pe care vrei să o aibă prăjitura ta. Întorci hârtia de copt pe verso şi o pui pe o tavă de copt, astfel încât să fie vizibil conturul de pe faţă. Laşi tava deoparte.

Pentru a pregăti merengue, mixezi în blender zahărul tos şi zahărul vanilat până devine nisipos. Iei 3 linguri de zahăr, le amesteci cu amidonul şi le laşi deoparte.

Restul de zahăr îl combini cu albuşurile ţinute la temperatura camerei şi cu zeama de lămâie. Baţi amestecul la viteza medie a mixerului până obţii o spumă pufoasă. Adaugi zahărul puţin câte puţin, continuând să mixezi. După ce ai încorporat tot zahărul, măreşti viteza şi baţi compoziţia până se întăreşte. La final, adaugi amestecul de zahăr cu amidon şi oţetul. Omogenizezi totul cu o lingură, de sus în jos.

Spuma obţinută o pui pe tava cu hârtie de copt, încadrată în diametrele celor două cercuri. Coci merengue 1-1,30 oră la 100 ºC. Merengue e gata atunci când e crocant la exterior şi moale în interior. Îl laşi să se răcească pe hârtia de copt.

Între timp, prepari crema. Mixezi smântâna rece împreună cu zahărul până obţii o cremă pufoasă.

Pe un platou, între cele două blaturi de merengue pui crema. Decorezi tortul cu căpşuni şi zmeură.

Foto: Profimedia