Afelia de porc, reţeta cipriotă în varianta lui Jamie Oliver

afelia de porc jamie oliver jpeg

Afelia, o mâncare tradiţională cipriotă, este făcută din carne de porc marinată şi gătită în vin roşu, cu seminţe de coriandru pisate. Acest preparat clasic are nevoie de seminţele de coriandru, pentru a-i da mâncării tale acel gust distinct, sugerează Jamie Oliver, care a încercat reţeta de Afelia de porc. Este un adevărat festin culinar!

Afelia de porc, reţeta cipriotă - Ingrediente

1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 2 linguri seminţe de coriandru 4 linguri ulei 1,5 kg umăr de porc (carnea să fie tăiată cuburi de 5 cm) 375 ml vin roşu sec 200 ml piure de roşii sau pastă de tomate parmezan sare piper orez fiert sau paste orzo fierte, pentru servire

Cum se prepară afelia de porc

Cureţi şi tai ceapa inele. Cureţi şi feliezi usturoiul pe lungime. Pisezi uşor seminşele de coriandru cu ajutorul unui pistil, într-un mojar.

Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Prăjeşti bucăţelele de carne în mai multe tranşe, amestecând ocazional, până se rumenesc (5-7 minute) şi dacă este nevoie, mai adaugi ulei. Scoţi carnea prăjită într-un vas şi o dai deoparte.

Adaugi în craţită ceapa, usturoiul, seminţele de coriandru şi le ţii pe foc, amestecând, până se înmoaie. Pui din nou carnea de porc în cratiţă, torni vinul şi adaugi piureul de roşii sau pasta de tomate şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi, laşi să dea în clocot, apoi fierbi la foc mic între o oră şi jumătate şi 2 pre, până când carnea de porc este moale, iar sosul este îngroşat.

Serveşti mâncarea cu orez fiert sau paste orzo şi presari parmezan ras, după gust.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com