Antricot de vită în sos de usturoi şi parmezan
Când îţi doreşti o masă apetisantă, cu un aspect inedit, încearcă o reţetă de antricot de vită în sos cremos de usturoi şi parmezan, perfectă pentru ocaziile deosebite.
Ingrediente
4 bucăţi medii antricot de vită 4 linguri ulei 2 linguri pătrunjel tocat sare piper
Pentru sos
60 g unt
4 căţei de usturoi, pisaţi
2 linguri făină
230 ml supă de vită
1 linguriţă busuioc uscat
½ linguriţă oregano
120 g smântână
50 g parmezan ras
30 g cremă de brânză
sare
piper
Mod de preparare
Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi usturoiul şi îl căleşti 1-2 minute. Amesteci cu făina, încă 1 minut. Încorporezi treptat supa de vită, busuiocul şi oregano. Combini cu smântâna, parmezanul şi crema de brânză, până ce sosul începe să se îngroaşe, 1-2 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Ungi bucăţile de carne cu puţin ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 1 minut, pe fiecare parte. Le dai la cuptorul bine încins, 5-7 minute, întorcându-le o dată. Serveşti cu sos şi pătrunjel.
Sursa http://damndelicious.net