Antricot de vită în sos de usturoi şi parmezan

antricot de vita jpeg

Când îţi doreşti o masă apetisantă, cu un aspect inedit, încearcă o reţetă de antricot de vită în sos cremos de usturoi şi parmezan, perfectă pentru ocaziile deosebite.

Ingrediente

4 bucăţi medii antricot de vită 4 linguri ulei 2 linguri pătrunjel tocat sare piper

Pentru sos

60 g unt

4 căţei de usturoi, pisaţi

2 linguri făină

230 ml supă de vită

1 linguriţă busuioc uscat

½ linguriţă oregano

120 g smântână

50 g parmezan ras

30 g cremă de brânză

sare

piper

Mod de preparare

Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi usturoiul şi îl căleşti 1-2 minute. Amesteci cu făina, încă 1 minut. Încorporezi treptat supa de vită, busuiocul şi oregano. Combini cu smântâna, parmezanul şi crema de brânză, până ce sosul începe să se îngroaşe, 1-2 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Ungi bucăţile de carne cu puţin ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 1 minut, pe fiecare parte. Le dai la cuptorul bine încins, 5-7 minute, întorcându-le o dată. Serveşti cu sos şi pătrunjel.

Sursa http://damndelicious.net