Ardei umpluţi cu carne şi orez
Mai aveam ceva carne tocată prin frigider, cam jumătate de kilogram, am luat nişte ardei din piaţă şi am făcut cei mai buni ardei umpluţi cu carne şi orez. I-am preparat după o reţetă împrumutată de undeva de prin Oltenia şi ne-am amintit de ea abia acum.
Ardei umpluţi cu carne şi orez - Ingrediente
8 ardei graşi de culori diferite 500 g carne tocată 60 g orez 2 cepe 1 legătură pătrunjel tocat 1 conservă mică de roşii în bulion 3 linguri de ulei boia, sare, piper, după gust
Ardei umpluţi cu carne şi orez - Mod de preparare
Tai un căpăcel ardeilor în partea superioară,la codiţă, şi îi cureţi de seminţe. Îi speli şi îi laşi să se scurgă. Tai ceapa foarte mărunt şi o căleşti în tigaie cu ulei pentru 2-3 minute până se înmoaie. Adaugi carnea tocată şi o laşi 5 minute până îşi schimbă culoarea. Pui orezul şi roşiile (păstrezi sucul roşiilor pentru mai târziu), potriveşti gustul
de sare, boia şi piper. Le laşi două minute şi apoi iei vasul de pe foc şi presari pătrunjelul tocat. Umpli fiecare ardei (dar pe trei sferturi ca să aibă loc să fiarbă), îi
aranjezi într-un vas care merge la cuptor, pui apă să-i cuprindă pe jumătate, sucul de la roşii, îi acoperi şi îi dai la cuptor pentru 45 de minute. Ardeii umpluţi cu carne şi orez îi serveşti simpli sau cu iaurt.