Ardei umpluţi cu pastă de ton, sos de roşii
Reţeta de ardei copţi, umpluţi cu ton, este una dintre cele mai apreciate din Spania. Pot fi serviţi simpli sau alături de paste fierte.
De ce ai nevoie pentru ardei umpluţi
5-6 ardei capia
50 g pesmet
2 linguri lapte
1 lingură ulei
2 cepe
400 ml suc de roşii
400 g ton bucăţi, în suc propriu
pătrunjel tocat
sare
piper
1 ou
paste, pentru servit, opţional
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară ardeii
Îndepărtezi capetele la ardei şi înlături seminţele. Combini pesmetul cu 2 linguri de lapte şi omogenizezi. Încingi uleiul în tigaie şi sotezi cepele tocate, apoi adaugi pesmetul şi amesteci. După ce s-a rumenit pesmetul, pui 3 linguri sos de roşii şi tonul scurs. Mai ţii pe foc 2-3 minute, apoi adaugi pătrunjelul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte, laşi la răcorit şi încorporezi oul bătut. Umpli ardeii cu această compoziţie. Pui într-o tigaie ulei şi rumeneşti ardeii pe toate părţile, apoi adaugi sucul de roşii rămas, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă până scade sosul. Îi serveşti cu paste, dacă vrei.