Ardei umpluţi, la cuptor
Dacă până acum ai preparat doar ardei umpluţi fierţi, astzăi îţi prezentăm o reţetă mai deosebită, ardei umpluţi cu cârnaţi şi mozzarella.
De ce ai nevoie pentru ardei umpluţi
500 g cârnaţi
2-3 linguri ulei
1 ceapă
2-3 căţei de suturoi
300 ml sos de roşii
2 linguriţe oregano
3 ardei graşi
12 felii salam
300 g mozzarella sau caşcaval
Cum se prepară ardeii umpluţi
Dai drumul la cuptor şi ungi o tavă cu ulei. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti cârnaţii, tocaţi cât mai mărunt, până devin uşor rumeni. Pui ceapa şi căţeii de usturoi tocaţi şi laşi să se înmoaie 2-3 minute, apoi adaugi sosul de roşii, oregano şi laşi până mai scade sosul. Dai deoparte şi ţii la răcorit.
Tai ardeii jumătăţi şi îndepărtezi seminţele şi cotoarele. Amesteci cârnaţii cu 150 g mozzarella rasă, apoi umpli ardeii. Îi aşezi în tavă, pui deasupra felii de salam, apoi presari restul de mozzarella rasă. Dai tava la cuptor 40-45 de minute.