Borş cu os afumat

bors de fasole cu os afumat jpeg

Un meniu apetisant pentru o zi rece de iarnă, când nu este post şi ţi-a rămas în congelator un os cu ceva carne afumată.

De ce ai nevoie pentru a găti acest fel de mâncare:

  • 500 g fasole boabe albă
  • 8 căni de supă de zarzavaturi (sau de vită pentru aromă suplimentară)
  • 1 os cu carne afumată (sau bucăţele de carne afumată ori cârnaţi prăjiţi)
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 2-3 linguri de roşii in bulion
  • 1 litru de borş sau sucul de la o lămâie
  • verdeaţă

Opţional: boia de ardei iute după gust.

Cum o pregăteşti:

Alegi fasolea, o speli, apoi o pui într-o oală împreună cu  ceapa tocată, usturoiul, osul cu carne afumată şi supa. Lasă la fiert până când fasolea se înmoaie.

Odată fasolea fiartă, scoate osul şi taie de pe el carnea, pe care o pui înapoi în oală. Adaugă roşiile în bulion şi borşul sau zeama de la lămâie. Mai lasă să fiarbă câteva minute, apoi presari verdeaţa şi stingi focul.

Sursa: https://www.spendwithpennies.com

https://www.spendwithpennies.com