Borș cu sfeclă roșie
Borșul cu sfeclă roșie este o rețetă gustoas și sănătos.
Ingrediente
500 g sfeclă roșie
300 g carne de porc
1 ceapă
1 litru borș
1 litru apă
1 rădăcină de pătrunjel
1 morcov
2 linguri pastă de roșii
150 g varză albă, tocată fin
1 frunză de dafin
sare
piper
1 linguriță boia dulce
1 ardei gras roșu
ulei, pentru prăjit
smântână, pentru servire
pătrunjel proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Fierbi carnea într-un litru de apă cu puțină sare, îndepărtând spuma formată. După 30-40 de minute, scoți carnea, o tai fâșii subțiri și păstrezi zeama.
Razi sfecla și morcovul, tai ceapa mărunt, varza tocată fin, iar ardeiul gras și rădăcina de pătrunjel tăiate fâșii subțiri.
Într-o tigaie cu ulei încins, călești ceapa până devine translucidă. Adaugi sfecla, morcovul, ardeiul și pasta de roșii. Călești totul 5-7 minute, apoi stingi cu puțină apă și lași să fiarbă încă 10 minute.
În oala cu zeama de carne, adaugi varza, rădăcina de pătrunjel și frunza de dafin. Fierbi 15 minute, apoi adaugi legumele călite.
Fierbi borșul separat și-l adaugi, treptat, în oală. Condimentezi cu sare, piper și boia, apoi presari pătrunjel proaspăt. Servești cu smântână.