Brioşe sărate cu kaizer
Se pot numic şi chifteluţe, dar nouă ni s-a părut mai simpatică această denumire de brioşe sărate, având în vedere că le poţi băga la cuptor exact în formele de brioşe.
Ingrediente
350 g făină 250 ml lapte 50 ml ulei 2 ouă 1 roşie 40 g drojdie 50 g caşcaval ras 100 g kaizer (sau costiţă afumată) 100 g măsline negre 100 g spanac congelat 1 ou pentru uns deasupra sare
Cum se prepară
Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se adaugă, pe rând, uleiul, sare, după gust, ouăle, măslinele feliate şi spanacul scurs şi tăiat fâşii. Se adaugă roşia curăţată de seminţe şi tăiată cubuleţe mici, făina treptat, amestecând mereu până se încorporează toate ingredientele. La sfârşit, se adaugă kaizerul (sau costiţa) tăiat cubuleţe şi caşcavalul ras.
Se tapetează formele de brioşe cu hârtie specială de copt, se toarnă compoziţia preparată (se umplu trei sferturi) şi se pun la cuptor pentru 15 minute, la foc potrivit. Se scot din cuptor, se ung pe deasupra cu ou bătut cu o lingură de lapte şi se mai lasă în cuptor încă 10-15 minute, până se rumenesc frumos. Se consumă calde sau reci.