Bulete de peşte
Fie că sunt pregătite din legume, din carne de pui sau peşte, fie că le numim crochete sau bulete, aceste preparate sunt gustoase şi nu scot mulţi bani din buzunar. Astea da motive să le încerci!
Ingrediente
500 g peşte dezosat
1 morcov mic
1 ceapă
1 cartof potrivit
2 căţei de usturoi
1 ou
mărar verde
2 linguri pesmet sau făină
ulei pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi peştele trei minute, îl scurgi şi după ce se răceşte, alegi cu grijă carnea de pe oase. Îl amesteci cu morcovul, cartoful, ceapa şi usturoiul rase. Adaugi oul bătut, mărarul tocat fin, sare şi piper, după gust.Din compoziţia obţinută, modelezi bulete de mărimea unei nuci sau dacă doreşti le poţi face mai mari, le dai prin pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins, pe toate părţile. Le scoţi pe prosoape absorbante şi le serveşti calde.