Cârnăciori în foitaj
Aperitivul perfect pentru orice ocazie!
Ingrediente
Pentru aluat
170 g făină 1 gălbenuş 100 g unt 2 linguri apă rece
Pentru umplutură
300 g cârnaţi afumaţi
1 gălbenuş pentru uns deasupra
Cum se prepară
Se mixează sau se frământă cu mâna ingredientele pentru aluat până când se formează un aluat omogen şi elastic. Se înfăşoară într-o folie şi se lasă la frigider circa 30 de minute
înainte de a fi folosit. Se întinde aluatul pe planşeta pudrată cu făină într-o foaie subţire, dreptunghiulară.
Se aşază cârnaţii pe una din laturile dreptunghiului, se rulează cu cârnaţii în interior, se unge la capăt şi deasupra cu gălbenuş bătut cu o lingură de apă.
Se aşază rulourile într-o tavă tapetată cu folie specială de copt. Se porţionează în bucăţi de circa 3 cm şi se coc în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute, până se rumenesc fumos deasupra.
sursa foto: Shutterstock