Cârnaţi şi legume gratinate

carnati legume gratinate profimedia 0101972829 jpeg

Pregăteşte cel mai bun fel de mâncare în acest început de săptămână!

Ingrediente

250 g pulpă de porc 200 g carne de pui 2 cepe 4 cartofi 100 g ciuperci 200 g roşii cherry 2 ardei graşi 4 cârnaţi afumaţi 100 g şuncă 4 linguri ulei 1 linguriţă condimente pentru grătar 1 linguriţă condimente pentru supă 100 g brânză piper sare

Cum se prepară

Se spală şi se taie carnea fâşii potrivit de groase. Ceapa, cartofii, cârnaţii şi ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Se spală roşiile şi ardeii şi se taie fâşii. Se aşază toate într-un castron mai mare, se adaugă şunca tăiată fâşii, trei linguri de ulei, se presară cu condimentele pentru grătar şi supă, se condimentează cu sare şi piper, după gust şi se amestecă.

Se pune amestecul preparat într-o tavă de aluminiu unsă cu ulei, se presară cu brânza rasă, se acoperă cu staniol şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.

Se îndepărtează staniolul şi se mai lasă 10 minute. Se serveşte cu o salată de legume.

sursa foto : Profimedia