Cârnaţi ţărăneşti umpluţi cu carne şi cartofi
Ai mulţi invitaţi la masa de Crăciun şi vrei să le oferi un preparat săţios şi delicios? Atunci trebuie să încerci o reţetă de cârnaţi ţărăneşti, mai ales după tăierea porcului, când carnea este proaspătă şi gustoasă.
Cârnaţi ţărăneşti cu cartofi - Ingrediente
1 kg carne de porc 300 g cartofi 300 g slănină 1 lingură sare piper boia de ardei iute cimbru usturoi zdrobit maţe de porc
Cârnaţi ţărăneşti cu cartofi - Mod de preparare
Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi să se răcească, apoi îi dai prin răzătoare sau prin maşina de tocat. Toci carnea de porc, o frămânţi cu sare, adaugi piper, cimbru şi usturoi, după gust. O laşi la rece 24 de ore. A doua zi, încorporezi slănina tăiată cubuleţe, cartofii fierţi daţi prin răzătoare şi condimentezi cu boia iute, după gust. Frămânţi bine compoziţia, pregăteşti maşina de tocat, pui accesoriile pentru cârnaţi şi umpli maţele cu carnea tocată şi condimentată. Laşi cârnaţii la afumat 2-3 zile şi îi consumi fie fripţi pe grătar, fie prăjiţi într-o tigaie fără ulei. Sursa: „Sosuri, dressinguri şi condimente“, colecţia Maria Cristea Şoimu.
Cârnaţi de casă, o desfătare la mesele festive
Cârnaţi de casă, o desfătare la mesele festive
Cârnaţi afumaţi, reţeta tradiţională