Cartofi cu brânză şi pui, la cuptor
Cartofii copţi sunt mai sănătoşi decât varianta lor prăjită, iar acoperiţi de un strat de brânză crocantă şi combinaţi cu pui sunt un adevărat deliciu.
De ce ai nevoie pentru a pregăti cartofi cu brânză şi pui, la cuptor
2-3 cartofi medii
250 g piept de pui
sare, după gust
piper, după gust
2 linguri smântână
3 fâşii bacon, feliat
60 g unt
100 g brânză cheddar sau caşcaval
1 ceapă verde, tocată
Cum pregăteşti cartofii cu brânză şi pui, la cuptor
Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Într-un bol, amesteci smântâna cu sare şi piper, după gust. Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. Îi aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei sau unt, alături de bucăţele de piept de pui. Pui deasupra bacon, restul de unt, din loc în loc, şi jumătate din cantitatea de brânză, rasă. Torni smântâna peste conţinut. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai la cuptor 1 oră. Iei folia şi mai laşi încă aproximativ 30 de minute. În ultimele 10 minute adaugi restul de brânză. Scoţi când aceasta s-a rumenit uşor la suprafaţă. Asezonezi cu ceapă verde. Serveşti imediat.
Sursa http://rasamalaysia.com