Cartofi cu costiţă
Acum e cel mai bun moment să profiţi de cartofii noi. În afară de reţetele clasice îţi propunem şi altele noi, mai apetisante şi mai gustoase!
Ingrediente
1 kg cartofi noi 2 cepe albe 300 g costiţă afumată 20 g unt 150 g caşcaval sare piper
Preparare
Fierbi cartofii în coajă, scurgi apa şi după ce se răcoresc îi cureţi de coajă şi îi tai rondele. Separat, tai ceapa felii subţiri sau rondele, o căleşti puţin în 10 g de unt până se înmoaie. Adaugi costiţa tăiată bastonaşe subţiri şi continui să le rumeneşti uşor fără a le prăji. Ungi o tavă termorezistentă cu restul de unt, adaugi rondelele de cartofi şi costiţa amestecată cu ceapă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi introduci vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute până se rumeneşte frumos. Cu 5 minute înainte
de a fi gata, scoţi vasul, aşezi felii de caşcaval şi laşi la cuptor până ce acestea se topesc. Se serveşte imediat.