Ceapă umplută cu bacon

ceapa umpluta bacon jpeg

Ne-am obişnuit să mâncăm ceapa în mâncare tocată în diverse forme. Gustul ei dulceag întotdeauna dă gust. Dar încearcă această reţetă de ceapă umplută cu bacon şi vei da alt „sens“ acestei legume. Ingrediente

ceapă umplută

8 cepe mari (albe şi roşii)

300 g bacon (sau şuncă ţărănească afumată)

300 g telemea de capră

100 g caşcaval afumat

2 linguri ulei de măsline

200 ml vin alb sec

pătrunjel verde

busuioc verde

salvie

sare

piper

Cum se prepară

Se curăţă ceapa de frunzele exterioare, se spală şi se zvântă cu prosoape absorbante. Se taie deasupra fiecăreia câte un capac, păstrând codiţele şi se pun deoparte. Se scoate miezul de ceapă cu multă grijă, păstrând circa 2-3 foi exterioare pentru suport de umplere.

Se toacă mărunt miezul de ceapă, se căleşte în ulei bine încins, până se înmoaie bine. După ce se răceşte, se amestecă cu baconul (sau şunca ţărănească afumată) tăiat cubuleţe, telemeaua tăiată cubuleţe sau rasă, ierburi aromate, sare şi piper, după gust.

Cu amestecul acesta se umplu cepele, se pune caşcaval ras şi se aşază deasupra codiţele. Se pune ceapa umplută cu bacon într-o formă termorezistentă, se stropeşte cu ulei şi vin alb sec, apoi se introduce în cuptorul bine încălzit pentru circa 35-40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

ceapa umplută cu bacon

sursa foto: Shutterstock

Citiţi şi :

Cartofi gratinati cu ceapa

Cartofi gratinati cu ceapa

Cartofi cu ceapa si carnati

Cartofi cu ceapa si carnati

Paine umpluta cu branza si ceapa

Paine umpluta cu branza si ceapa