Chifteluţe cu salată de vinete
Încearcă şi tu o reţetă uşoară de toamnă şi bucură-te de gustul ei deosebit.
De ce ingrediente ai nevoie pentru chifteluţe aşezate pe salată de vinete Pentru salată 3 vinete 1 ceapă 2 linguri maioneză sare Pentru chifteluţe 400 g carne de vită tocată 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ou 1 lingură făină sare piper ulei pentru prăjit Pentru servit 200 ml sos de roşii 1 căţel usturoi pătrunjel
Speli vinetele, le ştergi şi le coci la foc iute. Le cureţi coaja, le laşi la scurs, apoi le toci. Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o adaugi peste vinete. Încorporezi maioneza, presari sare, după gust şi o amesteci.
Separat, cureţi ceapa şi usturoiul, le mărunţeşti sau le dai prin răzătoare, le amesteci cu carnea, oul şi făina. Adaugi pătrunjelul spălat şi tăiat mărunt, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi le amesteci. Formezi chifteluţele, pui uleiul la încins şi le prăjeşti.
Separat, pui sosul de roşii la foc, adaugi usturoiul mărunţit şi îl laşi până scade sosul.
Pui salata de vinete pe o farfurie, aşezi chifteluţele, torni sosul de roşii deasupra şi decorezi cu pătrunjel mărunţit.
Sursa foto www.sendepisir.com