Chifteluţe de pui. Reţetă rapidă
Pentru că după aceste sărbători de iarnă ne-am săturat de gustul cărnii de porc în orice mâncare, ne-am propus azi să ne răsfăţăm cu cele mai bune chifteluţe de pui.
Ingrediente pentru chifteluţe de pui
500 g piept de pui tocat 1 ceapă 1 felie de pâine 3 linguri lapte 2 căţei usturoi 1 ou pătrunjel verde sare piper ulei pentru prăjit 2 linguri pesmet
Mod de preparare pentru chifteluţe de pui
Se amestecă bine, într-un castron, carnea tocată împreună cu ceapa, felia de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, căţeii de usturoi zdrobiţi, 1 ou, pătrunjel verde tocat fin, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută se modelează chiftele, care se trec prin pesmet şi apoi se rumenesc în ulei bine încins. Scoţi chifteluţele de pui pe prosoape absorbante pentru a înlătura grăsimea în exces şi se servesc calde cu diferite garnituri.
Pui la grătar cu legume (fără gluten)
Pui la grătar cu legume (fără gluten)
Clătite umplute cu piept de pui şi ciuperci
Clătite umplute cu piept de pui şi ciuperci
sursa foto: Shutterstock