Chifteluţe portugheze cu carne de vită

chiftele spaniole cu orez jpeg

Sunt diferite de chiftelele tradiţionale româneşti, dar gustul lor este la fel de bun. Învaţă cum se prepară chifteluţele portugheze!

De ce ai nevoie pentru chifteluţe portugheze

500 g carne de vită

250 g cârnaţi

2 cârnaţi picanţi

2 ouă

1 linguriţă pudră de ardei iute

2 căţei de usturoi

sare

piper

300 g pesmet

250 ml vin alb

zeama de la 1 lămâie

pătrunjel

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară chifteluţe portugheze

Taie cârnaţii şi amestecă-i cu carnea tocată. Adaugă ouăle, usturoi pisat, pudra de ardei iute, sare şi piper după gust. Amestecă, adaugă pesmetul şi pătrunjelul tocat. Formează cu mâna umedă chiftele, pe care le prăjeşti în ulei încins. Când s-au rumenit pe ambele părţi, adaugă în tigaie vinul şi zeama de lămâie şi lasă să fiarbă 10-15 minute. Se pot servi alături de orez.