Ciocănele de pui în sos de lămâie
Apetisante şi uşor de preparat, ciocănelele de pui în sos de lămâie nu vor rezista prea mult în farfurii. Serveşte-le cu o salată verde sau murături.
Ingrediente
450 g ciocănele de pui
1 linguriţă mix de condimente
1 lingură ulei
1 căţel de usturoi, pisat
fulgi de ardei iute, opţional
130 ml fiertură de pui
zeama de la 3-4 lămâi
1 lingură miere
pătrunjel tocat, după gust
sare
piper
felii de lămâie, pentru servire
Mod de preparare – Ciocănele de pui în sos de lămâie
Condimentezi ciocănelele de pui cu mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, până devin crocante, în jur de 10 minute.
Adaugi usturoiul şi fulgi de ardei iute. Torni supa de pui şi zeama de lămâie şi laşi să clocotească uşor. Amesteci cu mierea şi mai ţii la foc mediu 15-20 de minute, până ce sosul s-a evaporat uşor şi carnea este bine pătrunsă. Serveşti cu pătrunjel şi felii de lămâie.
Sursa http://www.eatwell101.com