Ciorbă cu cârnaţi. Reţetă ca la mama acasă
Cârnaţii nu sunt buni numai în mâncăruri la cuptor sau prăjiţi pur şi simplu. Fie mai graşi sau mai uscaţi, afumaţi sau, ei pot fi ingredientul principal al reţetei de ciorbă cu cârnaţi.
Ingrediente pentru ciorbă cu cârnaţi
300 g cârnaţi afumaţi 3 cepe 2 linguri pastă de tomate 2-3 linguri oţet 1 ou 2 linguri smântână 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper
Modul de preparare al reţei de ciorbă cu cârnaţi
Fierbi 2 l de apă cu o linguriţă de sare şi cepele tăiate în patru. După 10 minute, când ceapa s-a înmuiat, adaugi pasta de tomate, cârnaţii tăiaţi bucăţi de circa 2 cm şi rumeniţi
uşor într-o tigaie antiaderentă. Laşi totul să fiarbă 20 de minute, la foc mic. Când cârnaţii sunt bine pătrunşi, potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi oţet, după preferinţă,
şi laşi să mai dea câteva clocote.
Baţi separat oul cu smântâna şi pătrunjelul tocat. Torni cu polonicul ciorbă fierbinte peste compoziţia din castron, amestecând continuu să nu se taie, şi pui dressingul în oală. După 2-3 clocote, dai oala deoparte de pe foc. Serveşti ciorba cu carnati fierbinte cu smântână, adăugată direct în farfurie.
Ciorbă scăzută de linte galbenă
Ciorbă scăzută de linte galbenă
sursa foto:StockFood
Împărtăşeşte-ne părerea ta despre reţeta de ciorbă cu cârnaţi, completând în rubrica de comentarii de mai jos.