Ciorbă cu castraveți murați
Este ideală în zilele reci sau atunci când vrei o mâncare reconfortantă și plină de gust.
Ingrediente
6 castraveți murați
500 g carne de vită
4 morcovi
5 cartofi
2 linguri orez
3 l supă de legume sau apă
1 ceapă
1 țelină
1 lingură ulei
1 lingură unt
1 foaie de dafin
sare
piper
1 legătură mărar
Mod de preparare
Tai carnea cubulețe și o fierbi în supa de legume sau în apă, aproximativ o oră.
Separat, speli, cureți legumele și le toci. Încingi uleiul, adaugi untul, îl lași să se topească, pui legumele tăiate și le călești, câteva minute, cu sare și cu piper, după gust, apoi le răstorni în oala cu supă. Lași la fiert 10 minute, apoi adaugi castraveții tocați, foaia de dafin și orezul spălat. Mai ții pe foc încă 20 de minute.
Îndepărtezi foaia de dafin, presari mărarul tăiat fin și oprești focul.