Ciorbă de chifteluțe
Iată un preparat inedit, pe care îl poți încerca la prânz sau la cină.
Ingrediente
Pentru chiftele:
500 g carne de vită (sau de pui), tocată
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 ou mare
2 lingurițe sare
1/2 linguriță piper
1/2 ceașcă pesmet
Pentru ciorbă:
1 lingură ulei
2 morcovi
țelină, tăiată cubulețe
1 ceapă mare
1 cartof mare
sare și piper negru
2 litri supă de pui sau de legume
1 lingură zeamă de lămâie
frunze de mărar proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Pentru chiftele, amesteci bine carnea, ceapa și usturoiul tăiate mărunt, sarea, piperul, oul bătut și pesmetul, până când toate ingredientele sunt bine încorporate. Formezi chifteluțele, rotunjindu-le bine cu palmele ude.
Într-o oală mare, încălzești uleiul de măsline la foc mediu. Adaugi ceapa tăiată cubulețe și o soteazi 2-3 minute sau până când devine transparentă, pui morcovii, țelina și cartoful și amesteci. Torni supa de pui sau de legume în oală și aduci în punctul de fierbere.