Ciorbă de miel

Ciorba de miel este acrișoară, consistentă, și plină de arome.

ciorba de miel jpg

Ciorba de miel este acrișoară, consistentă, și plină de arome.

Ingrediente

600 g carne de miel (coaste, gât sau pulpă)

1 ceapă mare

1 morcov mare

1 rădăcină pătrunjel

1 ardei gras

2 roșii descojite

50 g pastă de tomate

150 g orez

1 legătură pătrunjel

1 legătură leuștean

2 linguri ulei

200 ml borș

2 litri apă

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Tai carnea de miel bucăți mici și o speli bine. O pui la fiert în 2 litri de apă rece, la foc mic. Când începe să fiarbă, îndepărtezi spuma.

Toci ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel și ardeiul. Roșiile le descojești și le tai mărunt.

Torni uleiul într-o tigaie și călești ceapa cu morcovul și cu rădăcina de pătrunjel până devin aurii. Adaugi ardeiul și roșiile, apoi pasta de tomate și mai lași 2-3 minute pe foc.

Torni legumele călite în oala cu carne și lași să fiarbă la foc mic 30 de minute.

Pregătești orezul: îl speli bine și îl adaugi în ciorbă după cele 30 de minute. Lași să fiarbă încă 15 minute.

Torni borșul fierbinte, potrivești de sare și piper, și mai lași să dea un clocot.

Toci pătrunjelul și leușteanul, și le adaugi la final, după ce ai stins focul.