Ciorbă de păstrăv cu smântână
Ciorba de păstrăv cu smântână este ideală pentru iubitorii de pește și este un adevărat răsfăț culinar.

Ingrediente
2 păstrăvi, curățați și tăiați
zeamă de lămâie netratată, după gust
2 morcovi
1 ceapă
2 ardei grași
1 țelină mică
200 g smântână
2 linguri ulei
1 rădăcină de pătrunjel
frunze de leuștean, tăiate fin
sare
piper
Mod de preparare
Speli și tai legumele. Încingi uleiul într-o oală mare și călești legumele câteva minute, presari sare și piper, după gust, torni 4 litri de apă, acoperi cu un capac oala și lași la fiert 20 de minute.
Torni zeama de lămâie, lași câteva minute, amesteci, pui bucățile de pește și mai fierbi 10-15 minute, presari leușteanul și dai deoparte de pe foc.
Servești ciorba cu smântână.