Ciuperci umplute
Încearcă o reţetă apetisantă de ciuperci umplute cu ficăţei şi caşcaval, care nu va rezista prea mult timp în farfurii.
Ingrediente
700 g ciuperci
150 g unt
2 cepe
5 ficăţei de pui
1 lingură făină
200 ml supă de pui
sare
piper
2 linguri caşcaval
1 lingură pesmet
Mod de preparare
Aşezi ficăţei de pui în lapte şi îi ţii 2 ore, apoi îi scoţi şi îi speli. Alegi ciuperci de aceeaşi mărime. Le speli, le scoţi picioruşele şi le toci. Ungi cu puţin unt o tavă şi aşezi în ea pălăriuţele ciupercilor.
Separat, topeşti restul de unt şi căleşti ceapa mărunţită, presari sare şi piper, după gust, şi adaugi picioruşele ciupercilor. Amesteci şi ţii până se călesc uşor, apoi adaugi ficăţeii mărunţiţi şi torni supa combinată cu făina. Ţii pe focul domol până când scade sosul, amestecând constant. Umpli pălăriuţele ciupercilor cu compoziţia, presari puţin pesmet pe fiecare, apoi caşcavalul. Dai tava la cuptor 25 de minute.