Ciuperci umplute cu carne

ciuperci umplute carne jpeg

Am curăţat câteva ciupercuţe, le-am spălat şi apoi am făcut o umplutură cu carne delicioasă.

Ingrediente

15 ciuperci potrivite 500 g carne tocată 150 g măsline 2 ouă 2-3 căţei de usturoi 2 cepe potrivite 1 linguriţă chimen măcinat 1 legătură pătrunjel verde sare piper ulei

Preparare

Amesteci carnea cu condimentele şi usturoiul tocat fin şi o căleşti în puţin ulei. Cureţi, speli ciupercile, le tai codiţele. Toci ceapa mărunt şi o căleşti până devine sticloasă, adaugi codiţele, laşi tigaia pe foc până scade zeama lăsată de ciuperci, după care dai la răcit. Amesteci carnea cu ciupercile călite, adaugi măslinele tăiate, ouăle, pătrunjel tocat mărunt şi omogenizezi compoziţia. Pui ciupercile într-o tavă unsă, le umpli cu amestecul de carne, acoperi tava cu o folie de aluminiu şi coci în cuptorul preîncălzit circa 10 minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi la cuptor 10 minute. Le poţi servi alături de ouă fierte tari, cu sos de muştar.

ciupercile