Clătite cu ciuperci şi pui

krokiet2 1024x768 jpeg

Sunt potrivite atât pentru aperitiv, cât şi prânz sau o cină uşoară. Iar prepararea lor este floare la ureche.

Ai nevoie de

Pentru clătite

400 g făină

250 ml lapte

150 ml apă

2 ouă

1 lingură ulei

1 praf de sare

Pentru umplutură

1 piept de pui, tăiat felii

200 g ciuperci, feliate

1 ceapă tocată

150 g brânză tare

pesmet

1 ou bătut cu 2 linguri de apă

Sare, piper

Amestecă toate ingredientele pentru clătite şi prepară-le. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie şi pune feliile de piept de pui. Asezonează cu sare şi piper şi prăjeşte pe ambele părţi feliile. Scoate puiul pe un şervet absorbant. Adaugă în tigaie ceapa şi las-o până devine uşor sticloasă. Adaugă ciuperciule şi căleştele puţin. Amestecă puiul cu ceapa, ciupercile şi brânza, adaugă sare şi piper, dacă mai este necesar, şi umple clătitele. Împătureşte clătitele, fixează marginile cu scobitori şi dă-le prin ou şi pesmet. Prăjeştele pe ambele părţi în tigaie.

Sursa foto http://karmelowy.pl

http://karmelowy.pl