Cordon bleu
Musafirii vor fi mai mulţumiţi de cina din această seară dacă îi vei servi cu un cordon bleu şi o garnitură potrivită.
Ingrediente (4 porţii)
1 piept de pui dezosat 4 felii caşcaval 4 felii şuncă ulei pentru prăjit 2 ouă făină pesmet sare piper proaspăt măcinat
Cum se prepară
Se bate pieptul de pui cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper, se rulează şi se lasă la rece 15 minute, după care se taie în patru bucăţi. Pe fiecare bucată se pun o felie de caşcaval şi una de şuncă, se pliază şi se bat uşor marginile cu ciocanul de şniţele, să se prindă marginile. Se dau şniţelele prin făină, apoi prin oul bătut cu puţină sare, prin pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă şi se servesc cu legume fierte sau piure de cartofi.