Cornuleţe cu şuncă

cornulete sunca jpeg

Dacă ai rămas în pană de idei pentru prepararea unui antreu, noi îţi propunem nişte cornuleţe cu şuncă, startul excelent pentru un meniu reuşit.

Ingrediente pentru cornuleţe cu şuncă

500 g aluat pentru foitaj 100 g şuncă presată 100 g kaizer afumat 200 g caşcaval 1 roşie ghimbir măcinat busuioc sare piper 1 gălbenuş pentru uns

Mod de preparare pentru cornuleţe cu şuncă

Se taie cubuleţe şunca şi caşcavalul, iar kaizerul se taie felii. Roşia se curăţă de pieliţe şi de seminţe şi se taie mărunt. Frunzele de busuioc se toacă fin. Se întinde pe planşetă aluatul de foitaj şi se taie pătrate cu latura de 8/8 cm şi forme rotunde cu diametrul de 7 cm. Într-un colţ al fiecărui pătrat de aluat se aşază câte o şuviţă de kaizer, deasupra se pun câteva cubuleţe de caşcaval, câteva cubuleţe de roşii, se presară sare, piper, ghimbir, busuioc, apoi se rulează ca la cornuleţe, cu umplutura în interior.

Se ung cu gălbenuş şi se aşază într-o tavă, pe hârtie specială de copt. Pe formele rotunde de aluat se aşază cubuleţe de şuncă, roşii şi caşcaval se condimentează, după dorinţă, şi se ung deasupra cu gălbenuş. Se aşază în tavă alături de cornuleţele picante. Tava se introduce în cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. Cornuleţele cu şuncă se servesc calde.