Cotlet de porc cu prune uscate

cotlet de porc prune uscate StockFood 00162818 jpeg

De Crăciun, sau la ocazii speciale, francezii obişnuiesc să pregătească această reţetă. dacă eşti în pană de idei sau te-ai săturat de mâncărurile tradiţionale româneşti, este timpul să încerci şi această reţetă.

Ingrediente

1 cotlet de porc fără os 10-12 felii subţiri de bacon 3 linguri ulei de măsline 4 căţei de usturoi (mari) 1 cană supă de carne frunze de pătrunjel verde chimen coriandru piper ienibahar maghiran sare

Pentru garnisit şi decor

300 g prune uscate

400 g cartofi mici

4-5 cepe foarte mici

Mod de preparare

Usuci carnea cu prosoape absorbante şi o ungi cu ulei de măsline. Separat, presezi căţeii de usturoi, îi amesteci cu restul mirodeniilor, după care freci bine carnea cu mixul de condimente, pe toate părţile, pentru a intra aromele în carne.

Înfăşori bucata de carne cu feliile de bacon, o legi cu sfoară alimentară şi o aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei. De jur împrejur adaugi cepele, cartofii şi prunele uscate.

Torni o cană de supă de carne strecurată, acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor cam o oră. Cu 20 de minute înainte să fie gata, îndepărtezi folia de aluminiu, ca să se rumenească. Scoţi totul pe un platou cald şi serveşti friptura felii.

sursa foto: StockFood