Cotlet de porc împănat
Arată şi apetisant şi este şi foarte ademenitor! Adună-ţi familia în jurul mesei şi bucuraţi-vă de acest cotlet de porc împănat.
Ingrediente
1 bucată de cotlet cu os 1 cârnat picant sare 4 linguri de ulei 1 l vin alb sec
frunze de salată cimbru proaspăt
Cum se prepară
Se curăţă carnea de pieliţe şi cu coada unei linguri de lemn se face o gaură pe toată lungimea cotletului. În acel loc se introduce cârnatul, cu grijă să nu se rupă. Se unge cotletul cu ulei, se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte întâi pe aragaz, într-o tigaie, cu două linguri de ulei. Se lasă 15 minute. Apoi se transferă într-un vas termorezistent, se pune şi uleiul, se adaugă puţină apă şi se dă la cuptor. După primul sfert de oră, se unge cu sosul din tavă şi se toarnă un sfert de litru de vin. După o jumătate de oră se adaugă alt sfert de litru de vin şi se unge carnea cu sosul din tavă. Se procedează aşa până se termină vinul şi carnea este şi pătrunsă şi rumenită. Se serveşte cu salată verde.