Cotlet de porc învelit în bacon, la cuptor
Se prepară rapid, la cuptor, având un gust foarte bun. Încearcă şi tu reţeta de cotlet de porc învelit în bacon, la care adaugi conopidă, pentru un plus de savoare.
Ingrediente
400 g conopidă
3 linguri ulei
8 fâşii bacon
4 bucăţi cotlet de porc
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
sare
piper
ardei iute
cimbru
rozmarin
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Într-un bol, amesteci bucheţelele de conopidă spălate şi uscate, 2 linguri de ulei, sare şi ardei iute, după gust. Dai la cuptor, într-o tavă, pentru 20 de minute. Rumeneşti fâşiile de bacon, într-o tigaie, 3-4 minute.
Ungi bucăţile de cotlet de porc cu restul de ulei. Condimentezi cu cimbru, piper şi rozmarin, după gust. Înfăşori fiecare bucată cu două fâşii de bacon. Aşezi în tavă, lângă conopidă, şi dai la cuptor aproximativ 9-11 minute. Presari coaja de lămâie rasă peste legume. Serveşti imediat.
Sursa https://www.bettycrocker.com