Crochete cu şuncă
Dificultate mică Preparare 50' Pentru 4 porţii
Ingrediente
200 g orez cu bobul lung
2 ouă
50 g caşcaval ras
100 g şuncă de pui
100 g parmezan ras
3 linguri făină
1 lingură smântână
1 praf de nucşoară rasă
3-4 linguri pesmet picant
sare
piper
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Alegi orezul, îl speli în mai multe ape reci, îl fierbi în apă sărată circa 10 minute şi îl strecori. Îl laşi să se răcească complet, timp în care boabele de orez se umflă.
Amesteci într-un castron mare orezul, ouăle bătute separat ca pentru omletă, caşcavalul şi parmezanul rase, smântâna, şunca tăiată cubuleţe mici, făina, nucşoara rasă, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută modelezi crochete rotunde, pe care le treci prin pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de grăsime
şi le serveşti calde cu salată verde.