Crochete cu şuncă

Rice,scamorza and walnut fried balls jpeg

Dificultate mică Preparare 50' Pentru 4 porţii

Ingrediente

200 g orez cu bobul lung

2 ouă

50 g caşcaval ras

100 g şuncă de pui

100 g parmezan ras

3 linguri făină

1 lingură smântână

1 praf de nucşoară rasă

3-4 linguri pesmet picant

sare

piper

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Alegi orezul, îl speli în mai multe ape reci, îl fierbi în apă sărată circa 10 minute şi îl strecori. Îl laşi să se răcească complet, timp în care boabele de orez se umflă.

Amesteci într-un castron mare orezul, ouăle bătute separat ca pentru omletă, caşcavalul şi parmezanul rase, smântâna, şunca tăiată cubuleţe mici, făina, nucşoara rasă, sare şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută modelezi crochete rotunde, pe care le treci prin pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de grăsime

şi le serveşti calde cu salată verde.